صفحه اصلى معرفى تاريخچه

تاريخچه مركز فناورى اطلاعات و ارتباطات واحد مشهد:

مركز كامپيوتر دانشگاه آزاد اسلامى در سال 1368 تشكيل گرديد و تا حال به امور مكانيزاسيون سيستم هاى دانشگاه و اجراى آن مبادرت نموده است . در طول اين سالها داراى 3 دوره عملياتى بشرح زير بوده است و در هر دوره سيستم هاى نرم افزارى با زبان برنامه نويسى خاص خود و در محيط شبكه هاى ارتباطى خاص متناسب با زبان هاى برنامه نويسى و تكنولوژى روز ، طراحى مجدد ، باز توليد و بهره بردارى گشته ، سيستم نرم افزارى قبلى كاملاً غير فعال و سيستم جديد جايگزين و اطلاعات مربوطه از محيط قبلى به محيط جديد تبديل و در محيط جديد ، بهره بردارى گرديده است .

دوره اول : از سال 1369 تا 1376

دراين دوره سيستم هاى آموزش و مالى دانشجويى در محيط برنامه نويسى Clipperكه از خانوادهData baseبوده ، توليد و بهره بردارى گرديد . شبكه هاى ارتباطى مزبور محدود به ساختمانهاى دانشكده ها و بصورت محلى (L.A.N (Local Area Networkبوده و ساختمانهاى دانشكده ها هيچگونه ارتباطى با يكديگر نداشتند . سيستم هاى حقوق دستمزد و پرسنلى و امور مالى از سازمان مركزى دانشگاه اخذ و پياده سازى گرديد .

دوره دوم : از سال 1376 تا 1382

در اين دوره سيستم هاى آموزش و مالى و حق التدريس اساتيد بازبينى و طراحى مجدد گرديد و در محيط زبان و بانكهاى اطلاعاتى FAXPRO بازنويسى و توليد و پياده سازى گرديد . در اين دوره شبكه هاى ارتباطى ابتدا در محيط هاى شبكه هاى محلى L.A.N در ساختمانهاى دانشكده ها بهره بردارى گرديد سپس با استفاده از راديو هاى بى سيم بصورت W.A.N (Wide Area Network) ساختمانهاى دانشكده ها به يكديگر مرتبط و بصورت يكپارچه بهره بردارى گرديد . در اين دوره عمليات انتخاب واحد و حذف و اضافه براى اولين بار در ايران با استفاده از تلفن و توسط دانشجويان از خارج از دانشگاه بدون نياز به مراجعه و حضور در دانشگاه و سپس براى اولين با در ايران در محيط اينترنت و از راه دور انجام گرفت .

دوره سوم : از سال 1382 تا حال

در اين دوره با توجه به نياز دانشگاه ابتدا طرح جامع مكانيزاسيون دانشگاه تهيه و به تصويب رياست دانشگاه رسيد .
در اين طرح جامع سر فصل هاى زير تعيين و ارائه گرديد .

1. بستر ارتباط سخت افزارى و شبكه جامع اختصاصى از طريق راديو بى سيم بين ساختمانها ( بين 26 نقطه و ساختمان در سطح شهر مشهد )

2. زير ساخت اطلاعاتى
MS SQL Server 2008 ،2005 مى باشد و در محيط Windows Server 2008،2003 بهره بردارى گرديد .

3. سيستم هاى نرم افزارى طرح جامع
سيستم هاى نرم افزارى جامع در 7حوزه رياست و دانشكده ها شناسايى گرديد و با استفاده از
VB6 و محيط هاى VB.Net و ASP.Net طراحى و بازنويسى و پياده سازى گرديد .

در حال حاضر 63 سيستم نرم افزارى بصورت يكپارچه و در تعامل اطلاعاتى با يكديگر مورد بهره بردارى قرار گرفته و ويژگى هاى آنان بشرح آتى به اطلاع مى رسد .